Evangelische Roze Viering


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 28 januari 2024 tot en met 25 december 2024. De eerstvolgende keer is op 31 maart 2024 15.00

  • Locatie: Amsterdam | Oranjekerk
  • Categorieën: , , , , ,
  • Toekomstige data:

Hartelijk welkom bij de ERV op zondag 25 februari in de Oranjekerk!

Thema: ‘Gods verbond geeft hoop voor ons samen’
Lezingen zijn uit: Gen. 9:9-17 & Marc. 1:40-45

De overdenking is van René Wichers uit Vriezenveen en G-Roots uit Veenendaal verzorgt de muzikale ondersteuning.

In een wereld waar onzekerheid en wanhoop vaak de overhand lijken te hebben, biedt het thema ‘Gods verbond geeft hoop voor ons samen’ een krachtige boodschap van belofte en herstel. Door de schriftlezingen uit Genesis 9:8-17 en Marcus 1:40-45 te verkennen, worden we herinnerd aan de diepe verbintenissen die God met de mensheid is aangegaan.

In plaats van ons enkel te richten op de bescherming en zegeningen die uit deze verbintenis voortkomen, worden we ook uitgedaagd om na te denken over hoe we actief deel kunnen nemen aan het verspreiden van hoop en genade. Deze passages nodigen ons uit om niet alleen te vertrouwen op Gods beloften maar ook om deze hoop te delen en voor te leven naar anderen. Het is een oproep om de hoop die we ontvangen hebben, genereus door te geven en als een levend voorbeeld van Gods liefde en trouw te functioneren in de wereld om ons heen.


De Evangelische Roze Vieringen (ERV) is een gemeenschap van gelovigen die roze vieringen organiseert voor de LHBTI community en iedereen die zich daarmee verbonden voelt. Wij in de ERV geloven dat God mensen samenbrengt, voor Hem ieder mens gelijk is en dat God een onvoorwaardelijke liefde heeft voor een ieder die in Hem gelooft, LHBTI of hetero! Wij organiseren vieringen waar je je veilig kunt voelen en die een rustpunt zijn. Een rustpunt waar je niet wordt beoordeeld op hoe je bent. Een punt van herkenning omdat je mag zijn zoals de Schepper je heeft gemaakt. De ERV is uitgegroeid tot een grote groep mensen die elke maand bij elkaar komen en samen de naam van God belijden.

Na de viering is er ruim de gelegenheid om onder het genot van koffie, thee, wijn, bier of fris elkaar te ontmoeten. Daarna gaat er altijd een groep bezoekers in de stad eten, een andere groep gaat voor een goed gesprek in de stad een borrel doen en weer anderen gaan naar huis om met elkaar bij de koffie de zondagavond te vieren.

Voorbeden kun je tot en met zaterdag voor de viering mailen aan voorbede@erv.amsterdam of anoniem insturen via de ERV site.

Locatie
De viering vindt plaats in de Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3 in de Amsterdamse Pijp en begint om 15.00 uur. Vanaf 14.15 uur kun je al binnenkomen om de sfeer te proeven en om een kopje koffie & thee te drinken. Ook na de Viering is er volop ruimte voor ontmoeting met een drankje.

De Oranjekerk is zeer goed bereikbaar:
– 5 min lopen van metro 52 noord-zuidlijn, station De Pijp uitgang Ceintuurbaan
– 6 min met metro 52 vanaf CS (elke 6 min)
– 4 min met metro 52 vanaf Amsterdam Zuid (elke 6 min)
Parkeer je auto op de P+R locatie RAI en je betaalt maar €1,- voor de hele dag. Reis één halte met de Noord-Zuidlijn naar station de Pijp uitgang Ceintuurbaan. Klik hier voor een kaart van de locatie en uitgebreide routebeschrijving.

Live online meekijken
Voor iedereen die verhinderd is om te komen, onze vieringen worden live uitgezonden en zijn later ook terug te zien. Je kunt de ERV viering live online meekijken via ERV ‘live’ en daar is tevens de liturgie te downloaden. Achteraf is de viering terug te zien via de ERV video.

Voor meer informatie ga je naar Evangelische Roze Vieringen Amsterdam.