Mercury Café


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 14 februari 2024 tot en met 11 december 2024. De eerstvolgende keer is op 13 maart 2024 19.30

  • Locatie: Enschede | Café Stonewall
  • Categorieën: , , , , ,
  • Toekomstige data:

Elke 2e woensdag van de maand wordt het Mercury Café georganiseerd. Deze avond in café Stonewall in het centrum van Enschede is bestemd voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen of een andere geaardheid of genderidentiteit (lhbt+’ers) met een beperking vanaf 16 jaar.

Tijdens deze besloten avonden kunnen bezoekers informatie krijgen over (homo)seksualiteit en genderidentiteit, maar ook nieuwe mensen leren kennen of vriendschappen sluiten.

De avonden zijn altijd erg gezellig en voorzien duidelijk in een behoefte. Begeleiders van bezoekers praten vaak niet over seksuele diversiteit of genderidentiteit, met als gevolg schaamte en het gevoel dat hun gevoelens er niet mogen zijn. In het Mercury Café krijgen bezoekers soms voor het eerst het gevoel dat ze zichzelf kunnen zijn. Ook bezoekers die twijfelen over hun geaardheid, krijgen meer zelfvertrouwen en zelfinzicht door ons café.

Het Mercury Café wordt elke tweede woensdag van de maand georganiseerd, van 19.30 tot 22.00 uur bij Café Stonewall.

Het Mercury Café wordt georganiseerd door Stonewall en COC Twente-Achterhoek, met ondersteuning van zorginstellingen in Twente. Gedurende de gehele avond zijn er deskundige vrijwilligers en eventuele begeleiders van bezoekers aanwezig.

Meer informatie Facebook Website