Grand March: A Historic House through a Ballroom Lens


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 2 december 2023 tot en met 26 mei 2024. De eerstvolgende keer is op 6 maart 2024 10.00

  • Locatie: Amsterdam | Huis Willet-Holthuysen
  • Categorieën: , , , , , ,
  • Toekomstige data:

Vanaf 2 december 2023 presenteert het Amsterdam Museum de tentoonstelling Grand March: A Historic House through a Ballroom Lens. De tentoonstelling is een samenwerking met House of Vineyard, het eerste ballroomhuis in Nederland. In de kamers van Amsterdam Museum-locatie Huis Willet-Holthuysen toont House of Vineyard met radicale mode-interventies en kunstinstallaties de kracht van ballroomcultuur. De tentoonstelling is een viering van het queer-zijn, een getuigenis van het doorzettingsvermogen van de geest, en een eerbetoon aan een groep mensen die weigerden om onzichtbaar te zijn.

Let op: deze tentoonstelling is te zien in Huis Willet-Holthuysen op de Herengracht 605, niet in Amsterdam Museum aan de Amstel.

Historische ruimtes in hedendaags perspectief
Als trailblazers van de Nederlandse scene verkent House of Vineyard de kracht van ballroom, waarin thema’s als verzet, gemeenschapsvorming en zelfexpressie een grote rol spelen. Voor de tentoonstelling Grand March. A Historic House through a Ballroom Lens neemt ballroom huis House of Vineyard de bezoeker mee door de historische ruimtes van Huis Willet-Holthuysen vanuit het perspectief van de hedendaagse ballroomscene. Ze doet dat door de ruimtes van het Amsterdamse herenhuis aan te vullen met installaties met mode, sieraden, fotografie en beeldende kunst.

Website